Over mij

Op mijn 15e ben ik in aanraking gekomen met de golfsport doordat mijn vader mij meenam naar de driving range. Ik bleek wel gevoel te hebben voor het golfen en vond het meteen leuk. Na het behalen van mijn GVB ging het allemaal in een stroomversnelling. Voor ik het wist speelde ik in Heren 1 op Golfclub Princenbosch en ook speelde ik meteen in datzelfde jaar voor Prise d’Eau Golf in Jeugd 1.

Op mijn 20e ben ik begonnen aan de opleiding tot Golfprofessional B en heb ik tijdens mijn opleiding stage gelopen bij Prise d’Eau Golf onder de bezielende leiding van Hans Berkhout. In 2002 heb ik de opleiding afgerond en ben ik aan de slag gegaan als golfprofessional bij Prise d’Eau Golf.

In 2006 ben ik vervolgens gestart met de opleiding tot Golfprofessional A en deze heb ik ook succesvol afgerond. Bij Prise d’Eau heb ik heren 1 en dames 1 getraind die beide hoofdklasse speelden. Ook was ik gedurende deze periode verantwoordelijk voor de jeugdspelers en gaf ik training aan de NGF C-selectie.

Na 11 jaar met plezier te hebben gewerkt bij Prise d’Eau Golf heb ik de overstap gemaakt naar Dorhout Mees, waar ik als golfbaanmanager verantwoordelijk was voor de hele golfbaan, van horeca tot en met de greenkeepers.

Na een jaar miste ik het les geven en trok ik de conclusie dat het managen van een golfbaan niet mijn ambitie is. In 2014 ben ik daarom aan de slag gegaan als head professional bij Efteling Golfpark. Waarna ik in 2018 de kans kreeg om dichterbij huis (Vleuten) te gaan werken als head professional en adviseur voor de Nieuwegeinse Golfclub. En toen zag ik de vacature bij Utrechtse Golfclub Amelisweerd, waar ik meteen enthousiast van werd. Voor mij is dit een golfbaan die goed aangeschreven staat in deze regio, waar op hoog niveau wordt gegolfd en die over hele mooie faciliteiten beschikt. Ik hoefde hier dan ook niet lang over na te denken en werk hier dan ook sinds 1 december 2019 met veel plezier en enthousiasme.

Eigenschappen

- no nonsens
- spontaan
- geduldig
- behulpzaam
- resultaatgericht
- langetermijnvisie
- eerlijk en betrouwbaar
- klant- en servicegericht

Werkervaring

- geven van groepslessen
- geven van privélessen beginner tot handicap 0
- geven van competitietrainingen
- geven van jeugdlessen
- NGF jeugdcoach
- head professional
- golfbaanmanager
- advies in golfmaterialen (golfclubs, etc.)